KAGYLÓ

KAGYLÓ



Imádom a kagylót.. Az ételek között az egyik előkelő helyet foglalja el a rangsoromban.. Persze a calamari a nr.1 :))

A férjem készítette el a képen látható kagylót, ami nem egy átlagos fajta és pl. Horvátországban védett, így nem is vásárolható vagy fogható ki.. BIH-ban azonban lehet venni és annak ellenére, hogy arany árában mérik, vettünk egy keveset, amikor legutóbb áthaladtunk az országon.

Tengerparti városban lakunk, így van szerencsénk mindig friss halféléket és egyéb tengeri herkentyűt vásárolni. Magyarországon nem sok halat eszünk - legalábbis a mi családunk nem, így mikor ide költöztem örömmel konstatáltam, hogy szép nagy halpiaca van Splitnek és általában nagy a választék mindenből..Szeretem is, ha hetente egyszer hal-halféleség kerül az asztalra. A kagyló mindig az egyik kedvenc, örömmel készítjük és esszük, de be kell vallanom, hogy magyar, alföldi lányként a kagyló készítését meghagyom a férjemnek, aki profi módon készíti mindig el és ezután tényleg mindenki megnyalja mind a tíz ujját.:))

HOZZÁVALÓK

kagyló
1 csomag petrezselyem
oliva olaj (kagyló kilójaként 1 dl)
fokhagyma (el is hagyható, de úgy az igazi, ha benne van)
zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉSE

1. Átmossuk vízben a kagylót, majd egy nagy edénybe tesszük. Vizet nem kell alá tenni, mert a kagylóban lévő sós tengervíz kijön majd a kagylóból.


2. Petrezselymet apróra felszeleteljük és a szintén apróra vágott fokhagymával a kagylóra tesszük. Ezután ráöntünk annyi zsemlemorzsát, hogy mindenhol érje a kagylót.


3. Majd a végén ráöntjük az olíva olajat és közepes lángon elkezdjük főzni.


4. Akkor készült el a kagyló, ha szétnyíltak.


Jó étvágyat kívánok hozzá! :))




Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések