BARNA LENMAGOS KENYÉR

BARNA KENYÉR LENMAGGAL


Nagyon finom belezetű kenyeret készítettem pár napja! Érdemes kipróbálni, mert könnyű elkészíteni és az eredmény magáért fog beszélni.


HOZZÁVALÓK

50 dkg barna liszt
12 dkg fehér liszt
2 dkg friss élesztő
2 teáskanál cukor
1 dl tej (langyos)
1,5-2 ek lenmag
2 tk só
3 ek olívaolaj
2,5 dl víz (meleg)

ELKÉSZÍTÉSE


  1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Amíg az élesztő felfut, addig a liszteket, lenmagot, sót, olívaolajat összekeverjük egy kanállal. Amikor az élesztő kész, hozzátesszük az összekevert lisztes keverékhez és a víz felével elkezdjük összedolgozni. A többi vizet apránként adjuk hozzá, amennyit a tészta kíván.
  3. Ha szépen összedolgoztuk a hozzávalókat, akkor letakarva 1 órára magára hagyjuk a kenyérkénknek valót, majd mégegyszer átgyúrjuk és formázzuk a kenyeret, majd kilisztezett tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben vagy 15 percig 200 fokon sütjük, hogy egy kicsit ropogós legyen a héja, amjd levesszük 180 fokra és kb. további kb. 40 perc alatt készre sütjük - ha nincs előmelegítve a sütő, akkor még vagy +10 perc lesz a sütési idő.. 


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések